Mere end 30 år på harmonikaen

Jeg har mange års erfaring med at underholde og skabe den rigtige stemning.

Underholdning på harmonika

Festlig og professionel underholdning på harmonika. Jeg underholder med et stort repertoire, med nyhavns-stemning, danske klassikere, svenske valse, fransk parisermusik, tyrolervalse og meget andet god harmonikamusik.

Flemming Therkelsen er bedømt som Fremragende
Se mine anmeldelser på Flemming Terkelsen på Trustpilot

FRANSK HARMONIKAMUSIK

Underholdning med franske harmonikamusik – oplev en helt unik stemning af ægte fransk café fra Paris.

TRADITIONEL HARMONIKAMUSIK

Tag en sving om til til tonerne af dansk og svensk harmonikamusik. Klassikere som vi alle kender og kan synge med på.

Harmonikamusik

OKTOBERFEST HARMONIKAMUSIK

Skal der holdes oktoberfest eller tyroler-temafest, så kan jeg levere harmonikamusik, der skaber en festlig og sjov stemning.

Sådan underholder jeg med min harmonika

Når jeg underholder med harmonikaen giver det altid god stemning og godt humør. Er der plads til det, går jeg rundt mellem borderne med min harmonika, og spreder hygge. Jeg tilpasser altid musikken til lejligheden, spiller til alle sange og opfylder musikønsker. Skal du f.eks. holde en fransk tema-fest kan jeg tilbyde fransk musik og pariserstemning under middagen og jeg kommer gerne udklædt. Jeg spiller selvfølgelig til alle sange, og får gæsterne til at gynge med på “Katinka Katinka” og “Jeg har en ven”.

Underholdning på harmonika

underholdning-harmonika
Underholdning med harmonikamusik

Underholdning med fransk harmonikamusik

Fransk musik er der mange forespørgsler på, det er ofte til reception, bryllup eller andet hvor der er et ønske om fransk musik, som også kaldes fransk musette. Sammen med min harmonika vil jeg glæde mig til at give dig og dine gæster en god og hyggelig oplevelse.

Underholdning på harmonika

INTERVIEW

Flemming Therkelsen underholder med sin harmonika og spreder farver og glæde, når han kommer frem med sine franske musettemusik, og han har bl.a. også turneret i Rusland og Tyskland. Her fortæller han om hans underholdning med sin harmonika.

Fortæl hvordan en typisk fest for dig går:
Heldigvis er der ikke en rigtig typisk fest, men der tegner sig dog alligevel et billede. Når festen bliver booket, beder jeg altid om lidt information om festens midtpunkt, så jeg har mulighed for at være så godt forberedt som muligt. Det er et af de kvalitetskrav jeg sætter til mig selv når jeg skal underholde. Er du ikke 100% forberedt, kan du ikke levere varen. Jeg ankommer ca. 30 min. før festen starter, og får prøvet lyden af i lokalet. Det er specielt vigtigt at jeg har en god fornemmelse af det, da det er et akustisk instrument jeg spiller på. Inden festen starter tjekker jeg hvad der er af sange, så jeg er forberedt på det. Jeg har i øvrigt aldrig fået en sang, jeg ikke har kunne spille til.
Under festen er jeg meget opmærksom på hvilken musiktype der passer gæsterne bedst, og retter mig ind efter det. Er der plads, og er det passende, går jeg lidt rundt og svinger harmonikaen, det skaber altid en god stemning. Mit mål er altid at min underholdning skal blive en del af festen, så man kan mærke at festen ikke var blevet det sammen uden mig.”

Er du med hele aftenen eller kun underholdning til maden?
“Det varierer lidt og kommer typisk an på gæsternes alder. De ældre vil ofte gerne danse til harmonikamusik, og så bliver der trængsel på dansegulvet. De yngre har ofte arrangeret noget andet underholdning til dans, og så spiller jeg kun til maden.”
Er der mange, der kan lide harmonikamusik?
“Jeg har underholdt i mere end 30 år, og der er stadig stor efterspørgsel, der er mange, der godt kan li’ klangen og den stemning, harmonikamusik spreder. Specielt den franske musettemusik er der mange der holder af, og jeg er ofte ude til fester der bliver holdt i et fransk tema, og så er jeg som en fisk i vandet. Jeg tror harmonikamusikken er populær fordi den er så levende, frem for det elektroniske orgel og klaver mange spiller på. Jeg er ikke bundet af en fast rytme, eller trommemaskine. Det stiller selvfølgelig også store krav til mig selv, da jeg ikke har nogen form for backup, går jeg i stå, ja så går det hele altså i stå, – det er nu heldigvis aldrig sket.”

Hvad har været dit bedste job?
“Jeg synes ikke der er ét bedste job. Men et job er godt, når alt går op i en højere enhed, gæsterne er glade, og beder om en ekstra time dansemusik, og jeg efter jobbet kan sætte mig ud i bilen og tænke: “det var en sjov aften.” Så er jeg lykkes med min underholdning.

Hvad er det sværeste ved at underholde med harmonika?
Det sværeste eller det værste er hvis der er dårlig akustik i lokalet. Det kan blive en lang og hård aften da min musik er et stykke manuelt arbejde, så skal der virkelig trækkes i kassen hele aftenen. Så kan jeg godt have lange arme dagen efter.”

Hvordan bliver man kendt som harmonikaspiller?
“Ja det gør man jo bl.a her på hjemmesiden. Men langt over 50% af de henvendelser om underholdning får jeg er gennem anbefalinger fra tidligere jobs.”

Er der stadig tradition for underholdning med harmonikamusik?
“Det har ændret sig lidt med årene, der er ikke så mange henvendelser på traditionel harmonikamusik. I dag får jeg mange forespørgsler på fransk musik, eller musik fra Klovn. Der er mange der er glade for den stemning der er i den franske musik og det er stadig noget helt unikt, som kun kan spilles på harmonikaen. Så der er stadig mange der ønsker underholdning med harmonikamusik”

Send forespørgsel